INVENTIO – INVESTITIO – INNOVATIO

  ISMÉTELT KÖNNYÍTÉSEK A TÁRSASÁGOK RÉSZÉRE

– MÓDOSULT A BESZÁMOLÓ ELFOGADÁSÁNAK IDŐPONTJA –

 A fennálló veszélyhelyzetre tekintettel a Kormány a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében folyamatos jogszabályalkotással kívánja megteremteni a gazdasági szereplők működésének feltételrendszerét.

Összhangban a Pénzügyminisztérium 2020. április 16-i bejelentésével, a 2020. április 22. napjától hatályos 140/2020. (IV.21.) Korm. rendelet (Rendelet) értelmében a számviteli törvény szerinti beszámolókra vonatkozó beszámoló készítési, nyilvánosságra hozatali, letétbehelyezési és közzétételi, továbbá benyújtási határidők 2020. szeptember 30. napjáig meghosszabbodnak. A Rendelet értelmében a további számviteli kötelezettségek határidejét is szeptember 30. napjától kell számítani. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Rendelet határidőre vonatkozó szabályai csupán lehetőséget nyújtanak a jogi személyek számára, tehát a beszámolót a szokásos időpontig, azaz 2020. szeptember 30. napját megelőzően is be lehet nyújtani.

A beszámoló elfogadásának jelen veszélyhelyzetben alkalmazandó követelményei tekintetében utalunk a korábban közzétett hírlevelünkben foglaltakra, amely szerint a 102/2020. (IV.10.) Korm. rendelet lehetővé tette a jogi személyek elektronikus hírközlő eszköz útján, valamint az írásban történő döntéshozatal lehetőségét abban az esetben is, ha az adott jogi személy létesítő okirata erről nem rendelkezik.

Ennek értelmében tehát a jogi személy a beszámolóját különösebb fennakadás nélkül a megfelelő szabályok betartásával gyorsan, személyes érintkezést elkerülve és jogszabályoknak megfelelő módon képes elfogadni.

Irodánk természetesen örömmel áll rendelkezésre a felmerülő kérdések megválaszolása és a döntéshozatal jogszabályok szerinti lefolytatása során, ezáltal is biztosítva a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében kialakított jogszabályok által meghatározott könnyített, azonban egyben speciális eljárásrendeknek történő megfelelést.

A fentiekben rögzített összefoglaló természetesen általános és tájékoztató jellegű, bővebb tájékoztatásért forduljon bizalommal Irodánkhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLAT

1013 Budapest, Pauler u. 11.
Tel.: +36 1 279-3330
Fax: +36 1 279-3349
office@germus.hu

SZAKTERÜLETEINK

Adatvédelem / Fogyasztóvédelem / Gyógyszeripari jog / Ingatlanjog / Iparjogvédelem / Jogérvényesítés, Követelések érvényesítése, Csőd, Felszámolás / Közbeszerzés / M & A / Projekt finanszírozás, Banki szerződések, Biztosítékok / Reklám, Marketing / Szerződéses kapcsolatok / Szerzői jog, Szoftverek, IT-jog / Versenyjog

 

Germus és Társai - Minden jog fenntartva © 2019