Webshoprendelet,

avagy a postás hányszor csenget?

Webshoprendelet; mit takar ez a mostanában sokat emlegetett szabály? Ez a Postai szolgáltatások nyújtásáról szóló kormányrendelet. De akkor miért nevezzük Webshoprendeletnek? Jogos a kérdés. Íme elmagyarázzuk:

2024. március 28.-tól hatálybalép a postai szolgáltatásokról szóló kormányrendelet módosítása, amely kifejezetten azokra a vállalkozásokra vonatkozik, akik Magyarország területére Internetes áruházon (WEBSHOPON) keresztül értékesítenek. A módosítása pedig előírja, hogy a webáruházak kötelesek a Magyar Posta Zrt. áruszállítási szolgáltatásait is lehetőségként felkínálni vásárlóik részére. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a korábbi kiszállítási partnereink mellett, idén március 28-tól a Postát is fel kell tüntetnünk, mint lehetséges kiszállító.

Fontos tudni, hogy a módosítás nem azt jelenti, hogy a webshopok csak és kizárólag a Postán keresztül szállíthatnak, hanem azt, hogy amennyiben a Posta eddig nem volt választható kiszállító, a módosítást követően szerepelnie kell a kiszállítók között.

De mik a konkrét teendőink, hogy a rendeletet betarthassuk?

A Magyar Posta igyekszik megkönnyíteni a módosítás átültetését, és lehetővé teszik, hogy a Webshop tulajdonosok, üzemeltetők részére külön szerződéskötés nélkül is biztosítják a szolgáltatásokat az ÁSZF-jükben foglalt áron és feltételek szerint. Vagyis a webshop-tulajdonosoknak, üzemeltetőknek nincs más dolguk, mint regisztrálni a Magyar Posta honlapján található űrlapon keresztül és feltüntetni a Postát saját webáruházukban, mint lehetséges kiszállító. Nincs ok tehát aggodalomra, a módosítás csak a kiszállítási lehetőségeket bővíti.

A teljesség érdekében azt fontos tudni, hogy a Posta ÁSZF az alapvető szolgáltatásokra vonatkozik így például nem biztosítják, hogy a csomagot háztól házig – tehát az Ön telephelyétől egészen a vásárlóig – elviszik, helyette lényegében postázhatjuk a csomagot, ha mi magunk bevisszük azt a legközelebbi postafiókra. Lehetőség van viszont egyedi szerződést kötni a Postával, amelyben kifejezetten a számunkra megfelelő feltételeket és szolgáltatásokat igényelhetjük. Értelemszerűen ez már több lépést igényel, mint a fentebb leírt regisztráció, de érdemes megfontolni, hogy élni kívánunk-e ezzel a lehetőséggel.

Irodánk természetesen tanácsadás terén készséggel áll rendelkezésére, így bármilyen a fentiekkel kapcsolatos vagy egyéb kérdésben forduljon hozzánk bizalommal a lenti űrlapon.

Dr. Balogh Judit

Kapcsolatfelvétel

Judit-kapcsolat

Szakterületek: közbeszerzés, gyógyszerjog.

További bejegyzéseink a kategóriában

Írjon nekünk!

lablec-kapcsolat
chevron-downmenu-circlecross-circle