Versenyjog & kereskedelmi kommunikáció

Versenyjogi tanácsadás, fúziók, promóciós anyagok véleményezése, képviselet hatósági eljárásokban

Kulcsfontosságú minden cég életében, hogy tisztában legyen a tevékenységével kapcsolatos versenyjogi kockázatokkal: miről és hogyan kommunikálhat versenytársaival, hogyan alakíthatja ki ár-, és kedvezménypolitikáját. Elengedhetetlen ezzel kapcsolatban a belső tudatosság, compliance erősítése.

Nem kevésbé fontos az sem, hogy a kommunikációs anyagok formai és tartalmi kialakítása a jogszabályokkal összhangban történjen: a Versenyhivatal az utóbbi években különösen erősen fókuszál a fogyasztók védelmére az esetlegesen megtévesztő kereskedelmi promóciók során.

versenyjjog és kereskedelmi kommunikáció

Miben tudunk Önnek segíteni?

  1. Versenyjogi tanácsadás a kartelljog, az erőfölényes helyzetek, illetve vállalkozások összefonódásával kapcsolatban.

  2. Képviselet a Gazdasági Versenyhivatal előtt kartell, fúziós, és fogyasztóvédelmi eljárásokban.

  3. Versenyjogi belső compliance programok kidolgozása, tréningek, felkészítés hatósági ellenőrzésekre.

  4. Kereskedelmi kommunikációs anyagok előzetes véleményezése, proaktív javaslatok kidolgozása.

  5. Tanácsadás speciális kommunikációs területeken: influenszer-kommunikáció, digitális média, árakciók, különleges termékek.

Irodánk a versenyjog és a kereskedelmi kommunikáció területén is abból indul ki, hogy Ügyfelei elsősorban elkerülni, és nem megnyerni szeretnék a hatósági, vagy bírósági eljárásokat. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyenek a tevékenységükkel kapcsolatos versenyjogi és kereskedelmi kommunikációs kockázatokkal, és megfelelő belső folyamatokat alakítson ki ezek csökkentésére. Ennek érdekében Irodánk különös hangsúlyt fektet a compliance területének erősítésére képzések, és konkrét javaslatok formájában, és arra, hogy a kommunikációs anyagok jogi ellenőrzése beépüljön a céges folyamatokba.

Természetesen ha mégis eljárásokra kerülne sor, Irodánk készen áll Ügyfelei érdekeinek megvédésére: számos jelentős ügy áll a hátunk mögött, amelyek során mind magyar, mind európai jogi fórumok előtt eredményesen képviseltük eddig Ügyfeleinket.

Dr. Kékuti Ákos

Kapcsolatfelvétel

Akos-kapcsolat
Dr. Árvai Bence

Kapcsolatfelvétel

Bence-kapcsolat

Írjon nekünk!

lablec-kapcsolat
chevron-downmenu-circlecross-circle