Panasztörvény: 50-250 fős cégekre is vonatkozik!

2023. december 17-ig teljesítendő kötelezettségek

Amennyiben 50 főnél több, de 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztat egy társaság, 2023. december 17. napjáig szükséges teljesítenie a Panasztörvény előírásait. A kötelezettségek teljesítéséhez teljes körű támogatást nyújtunk!

Az alábbi bejegyzésünkben áttekintő tájékoztatást nyújtunk a fenti létszámmal működő társaságokat terhelő kötelezettségekről, valamint a Panasztörvény hatályba lépését követően szerzett gyakorlati tapasztalatokról.

A Panasztörvény bevezetése

Mint ismeretes, 2023. nyarán hatályba lépett a Panasztörvény, melynek célja volt, hogy az 50 főt meghaladó foglalkoztatotti létszámmal rendelkező társaságok ún. visszaélés-bejelentési rendszert hozzanak létre, mely egy lényegében mindenki számára elérhető rendszeren keresztül, a jogszabályi eljárási garanciák megtartásával biztosítja a jogellenes vagy annak vélt magatartások kivizsgálásának kötelezettségét.

A jogszabály hatályba lépését megelőzően közzétett bejegyzésünkben ismertettük a foglalkoztatókat terhelő kötelezettségeket, ide tartozik többek között

  • nem csak magának a rendszernek a létrehozása,
  • hanem a világos és könnyen hozzáférhető információ nyújtása,
  • szigorú adatvédelmi szabályok,
  • valamint rendkívül rövid határidők megtartása is.

2023. december: határidő a kisebb cégeknek is

A kérdéses kötelezettségek első körben 2023. július 24. napjáig a 250 vagy annál több főt foglalkoztató, valamint a külön törvényben meghatározott tevékenységet folytató vállalatokat terhelték, azonban 2023. december 17. napjával már az 50 főnél több, de 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató társaságok is kötelesek alkalmazni a jogszabályi előírásokat.

Minderre tekintettel már most, a decemberi határidőt közel egy hónappal megelőzve javasoljuk az érintett társaságok részére, hogy kezdjék meg a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő visszaélés-bejelentési rendszer kialakítását, illetve amennyiben rendelkeznek meglévő rendszerrel, ennek felülvizsgálatát.

Időigényes folyamat: ideje lépni!

Tapasztalatunk alapján – függetlenül attól, hogy a társaság már rendelkezik-e vonatkozó, akár globális szabályzattal, vagy sem - a jogszabályi kötelezettségek implementálása időigényes folyamat. Ennek során a fenti jogszabályi garanciáknak történő megfelelés érdekében egy olyan rendszer kialakítása szükséges, amely a társaság mindennapi működésébe is illeszkedik, így a legmegfelelőbb szabályok meghatározásához adott esetben szervezeten belüli egyeztetésekre is szükség lehet.

Természetesen örömmel nyújtunk tanácsadást és jogi szolgáltatást az Ön cége, vállalkozása részére. Irodánk akár a meglévő szabályzatok felülvizsgálata, akár teljesen új szabályozás kialakítása során is rendelkezésére áll, vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti űrlap segítségével!

Ha feliratkozik levelezési listánkra, biztosan nem marad le további bejegyzéseinkről sem.

Dr. Kékuti Ákos

Kapcsolatfelvétel

Akos-kapcsolat
Dr. Kovács-Vitek Brigitta

Kapcsolatfelvétel

Brigi-kapcsolat

További bejegyzéseink a kategóriában

Írjon nekünk!

lablec-kapcsolat
chevron-downmenu-circlecross-circle