Harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon

Tartózkodási engedélyek típusai munkavállaláshoz

Amennyiben a munkaerőhiányt harmadik országból érkező munkavállalóval kívánja egy cég megoldani, a foglalkoztatás előkészítése, a megfelelő engedélyek megszerzése jelentős tervezést, szervezést igényel. Számíthat ránk a teljes folyamat során!

Ebben a bejegyzésünkben áttekintő összefoglalást nyújtunk arról, milyen lehetőségeik vannak a harmadik országbeli állampolgároknak a hosszabb távú magyarországi munkavégzés kapcsán.

Előzetesen rögzíthető, hogy az érintett harmadik országbeli állampolgárok részére – hosszabb távú magyarországi tartózkodás esetén – tartózkodási engedélyt kell igényelni, valamint az is, hogy bizonyos tartózkodási engedélyek, minden további engedély nélkül, egyidejűleg munkavállalásra is jogosítják az érintett személyeket.

A teljesség igénye nélkül a munkavállalásra egyidejűleg lehetőséget biztosító, és a gyakorlatban leggyakrabban felmerülő engedélytípusok az alábbiak:

  1. munkavállalási célú tartózkodási engedély,
  2. vállalaton belüli áthelyezés célú tartózkodási engedély,
  3. tanulmányi célú tartózkodási engedély,
  4. családi együttélés biztosítása célú tartózkodási engedély,
  5. EU kék kártya.

Ezen engedélytípusok esetében kiemelendő, hogy nem kizárólag a foglalkoztatás feltételei (munkáltatói személye, munkaidő mennyisége stb.) térnek el, hanem az engedély igényléséhez szükséges feltételek, dokumentumok, valamint maga az eljárás is. Az egyes tartózkodási engedély típusok részletszabályaira külön blogbejegyzésekben térünk vissza, és nyújtunk áttekintő tájékoztatást.

Az azonban általánosságban rögzíthető, hogy a konkrét esetben leginkább megfelelő engedélytípust az eset egyedi körülményei ismeretében lehetséges meghatározni. E körben több szempont figyelembevételével szükséges eljárni, így az alábbiak mind befolyásolhatják a megfelelő engedélytípus kiválasztását:

  • az engedély elsődleges célja (tehát, hogy ténylegesen elsődlegesen munkavállalásra, vagy például tanulmányok folytatására vonatkozzon),
  • a munkáltató igényei (ideértve például a munkaviszonyban elvárt munkaidő mennyisége),
  • a hatósági foglalkoztatáspolitikai gyakorlat (így a konkrét munkakör, a munkavégzés feltételeinek leghatékonyabb meghatározása), valamint
  • a leendő munkavállaló személyes körülményei.

Természetesen örömmel nyújtunk tanácsadást és jogi szolgáltatást az Ön cége, vállalkozása részére. Irodánk a leginkább megfelelő engedély kiválasztása, a szükséges kérelem és mellékleteinek előkészítése, benyújtása, valamint az eljárás lefolytatása során is rendelkezésére áll, vegye fel velünk a kapcsolatot a lenti űrlap segítségével!

Ha feliratkozik levelezési listánkra, biztosan nem marad le további bejegyzéseinkről sem.

Dr. Kékuti Ákos

Kapcsolatfelvétel

Akos-kapcsolat
Dr. Kovács-Vitek Brigitta

Kapcsolatfelvétel

Brigi-kapcsolat

További bejegyzéseink a kategóriában

Írjon nekünk!

lablec-kapcsolat
chevron-downmenu-circlecross-circle