Adatvédelem és munkajog

Munkáltatói intézkedések előkészítése, adatvédelmi auditok, peres és hatósági eljárások

Akár kisvállalkozáskánt, akár többszáz főt foglalkoztató munkáltatóként, vagy akár munkavállalóként kerül szembe munkajogi problémákkal, Irodánk rendelkezésre áll ezek megoldásában.

A GDPR hatályba lépése óta különösen megnőtt az adatvédelem fontossága – már egyetlen vállalkozás sem teheti meg, hogy figyelmen kívül hagyja ennek szempontjait működése kialakítása során.

A megfelelően képzett külföldi munkavállalók foglalkoztatása Magyarországon komoly tervezést, szervezést és erőforrásokat igényel, különösen amennyiben az EGT térségen kívüli országokból származó munkavállalókról van szó, még konzuli közreműködésre is szükség lehet. Hogyan tudunk ebben segíteni Önnek? Olvassa el itt!

Adatvédelem és munkajog

Miben tudunk Önnek segíteni?

  1. Általános munkajogi tanácsadás munkaidő, munka díjazása, munkavédelem vonatkozásában, munkáltatói intézkedések előkészítése, kollektív munkajog.

  2. Peres képviselet munkaügyi eljárásokban, illetve munkaügyi hatóságok előtt.

  3. Adatkezelések, adatfeldolgozások teljes körű jogi támogatása, dokumentációs háttér kialakítása: adatvédelmi szabályzatok, érdekmérlegelések, hatásvizsgálatok.

  4. Adatvédelmi auditok lebonyolítása – teljes körű adatvédelmi kockázatfelmérés vállalkozásának.

  5. Munkajogi és adatvédelmi tréningek, képzési programok kidolgozása és lebonyolítása.

Minden cég életében kulcsfontosságú a munkajogi kérdések megfelelő kezelése. Valljuk, hogy egy hatékony munkajogi segítség elsődleges célja a peres, illetve hatósági eljárások elkerülése kell, hogy legyen. Azonban ha mégis erre kerülne sor, Irodánk természetesen ebben is tud segíteni: ügyvédeink komoly peres tapasztalatokkal rendelkeznek a munkaügyi bíróságok előtt.

Az adatvédelmi jog szintén komoly terhet ró a vállalkozásokra: részletes és kidolgozott dokumentációs háttér kialakítása szükséges a kockázatok kizárásához. Sokszor tapasztaljuk, hogy egy cég azért nem kezel egyes adatvédelmi problémákat, mert működésébe még nem épültek be az egyes folyamatok adatvédelmi szempontú vizsgálatai: Irodánk ezért különös fontosságot tulajdonít Ügyfeleinél az adatvédelmi tudatosság növelésére.

Dr. Kékuti Ákos

Kapcsolatfelvétel

Akos-kapcsolat
Dr. Kovács-Vitek Brigitta

Kapcsolatfelvétel

Brigi-kapcsolat

Bejegyzéseink a kategóriában

Írjon nekünk!

lablec-kapcsolat
chevron-downmenu-circlecross-circle